Jackie Aanschaffen

Happy Jackies

Informatie over de Jack Russell Terriër

Een Jack Russell aanschaffen

Op zoek naar een hondje, een leuke en spannende tijd.

Eg leuk dat je een Jack Russell Terrier overweegt, dat zijn zulke speelse, enthousiaste, eigenwijze en lieve hondjes!


Hier heb je kunnen lezen wat voor soort hondje de Jack Russell is.

Hij heeft veel energie en moet de gelegenheid krijgen om dat kwijt te kunnen. Het is geen hondje dat gelukkig wordt van hele dagen alleen (in de bench) door te moeten brengen omdat het baasje 8-12 uur per dag niet thuis is.

Aan 3 keer per dag een rondje om het blok heeft de Jack Russell ook niet voldoende. Nee, je moet echt tijd en zin hebben om flinke wandelingen te maken en lekker te spelen en ravotten.


De meeste Jackies die goed gesocialiseerd zijn en geen nare dingen hebben meegemaakt kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Uiteraard geldt dat je nooit je hond alleen laat met kinderen. Wanneer je een druk gezin heeft, dan is een Jack Russell voor jullie waarschijnlijk niet de beste keuze. De hond heeft namelijk echt behoefte aan een eigen plekje waar hij tot rust kan komen en met kleine kinderen is dat vaak een beetje lastig. Ook neigt de Jack Russell tot meegaan in de drukte, waardoor hij hyperactief gedrag kan gaan vertonen.


Pup


Wanneer je een pup wilt, dan kunt je het beste terecht bij een (erkende) fokker. Zij weten alles van de herkomst van de pup, kennen het gedrag van de ouders en kunnen goed inschatten welke pup het best bij welke eigenaar zal gaan passen.

Ook krijg je veel informatie, kun je met problemen altijd bij de fokker terecht en vaak worden er door de fokker dagen georganiseerd waarbij je welkom bent om weer even bij te praten. Bovendien is in ieder geval de moeder aanwezig en kan documentatie overlegt worden over de vader.

Bij de aanschaf van een pup dien je rekening te houden met verschillende zaken.


Een gezonde pup heeft:


- Schone oren zonder korsten en overmatig veel zwart oorsmeer

- Een mooi aansluitend gebit. Een over- of onderbeet kan leiden tot gebitsafwijkingen

- Heldere schone ogen zonder uitvloeiing.

- Een schone neus zonder uitvloeiing.

- Een schone aangesloten glanzende vacht zonder overmatige schilfering en zonder vlooien en

    vlooienpoepjes (kleine zwarte “zandkorreltjes”)

- Een schone achterhand, een achterhand met korsten kan een aanwijzing zijn voor diarree

- Magere pups met bolle buiken hebben vaak veel wormen


Klopt er iets niet met de pup of heeft je het idee te maken te hebben met een broodfokker neem, hoe zielig ook, de pup NIET mee maar meld de aanbieder bij de dierenbescherming!

Broodfokkers kunnen alleen blijven bestaan wanneer ze geld verdienen. Geen geld = geen honden meer die in vreselijke omstandigheden moeten leven.  Lees hier meer over broodfok.
Volwassen hond


Het voordeel voor kiezen voor een volwassen hond is dat de opvoeding al gedaan is. Dat kan ook meteen het nadeel zijn. Het is natuurlijk maar te hopen dat de vorige eigenaar het serieus heeft aangepakt!


Je kunt natuurlijk op sites als Marktplaats en Speurders gaan kijken of je daar een Jackie kunt vinden waar je een goed gevoel bij hebt.

Maar je verhoogt de kans op het vinden van een voor jou geschikt hondje echter door juist in het asiel te gaan kijken of op Ik zoek baas.

Ook kunt u terecht bij de Nederlandse Vereniging Van Jack Russell Terriers (NVJRT)

Je weet dan zeker dat je goed geinformeerd wordt en niet met een broodfokker of handelaar te doen hebt. Daarnaast krijg je betrouwbare informatie over de hond. Happy Jackies heeft een Facebookgroep waar Jackies aangeboden worden, wij bemiddelen hierin echter niet.


Het is in ieder geval belangrijk dat de hond de kans krijgt om aan de nieuwe situatie te wennen. Wees ook hier consequent in wat hij wel en niet mag. Laat hem zo snel mogelijk wennen aan de routine.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de hond getraumatiseerd kan zijn en weer moet wennen aan alleen zijn bijvoorbeeld. Ook wanneer de vorige eigenaar heeft aangegeven dat de hond heel goed alleen kan zijn.


Een goede manier om snel een fijne band met uw hond te krijgen is door met hem op een (gehoorzaamheids)cursus te gaan!

Happy Jackies Copyright @ All Rights Reserved